Annika-Bidner-2

Om WORKSHOP:
Texta tillsammans för TED
/Annika Bidner

Lördag 28 maj 15.00-16.00, Hacka
 Vad kommer deltagarna få göra i din workshop?
En workshop för dig som gillar vetenskap och språk! På den här workshopen kommer du att få prova och lära dig att översätta och undertexta en video.

I workshopen kommer vi att undertexta och översätta TED talks, som är korta föredrag om ”idéer värda att sprida”. TED är en ideell organisation som håller vetenskapliga konferenser med skickliga talare, och talen läggs ut gratis på ted.com. Det kan handla om t ex robotar, kärlek eller rymden.

TED låter volontärer crowdsourca undertexter och översättningar till sina TED-videos. Översättare och granskare samarbetar. Om du översätter TEDs undertexter gör du det lättare för människor att ta del av nya vetenskapsrön och spännande tankar om olika ämnen. Dessutom får du veta en massa om udda saker, blir bättre på engelska, lär känna nördiga vänner från hela världen och får en flowframkallande hobby.

Anmäl dig till annika.bidner@gmail.com för att säkra din plats och skaffa ett konto på ted.com och amara.org 4-5 dagar i förväg.

Ta med en egen dator till workshopen. Välkommen!


Vad gör du när du inte håller i en workshop på GGM?

Jobbar med UX på SVT Play.

Berätta lite mer om dig själv och din bakgrund:

Kommer från Gävle och pluggade informationslinjen i Karlstad. Har sysslat med användarupplevelser sedan 1997. Jobbat på Framfab, Bokus, Creuna och Valtech innan SVT.


Särskilt geek-intresse:

Språkteknologi. Älskar böcker och film.