panel

Om TALK & PANELDEBATT:
Hur rekryterar vi kvinnorna och hur får vi dem att stanna kvar?/Sofia Gyllenhammar, Academic work (spons)

Lördag 28 maj, 14.00-14.45, Hörsalen

Paneldeltagare:
Sofia Gyllenhammar, Academic Work
Anette Lovas, Expressen
Elise Lilliehöök, One Agency
Nathalie Wassgren, Cygni

Moderator: Malin Crona

Om Sofias talk:

Hur kan arbetsgivare förstå hur de kan bli bättre på att attrahera, rekrytera Young Professionals inom IT och Tech? Presentation av Young Professional Attraction Index, som Academic Work genomför årligen tillsammans med TSN Sifo. Det kommer även ske en redogörelse av vad som ansågs vara viktigast i valet av arbetsgivare bland kvinnliga Young Professionals inom IT och Tech och diskussion av resultatet i en efterföljande panel.

Om paneldebatten:

Hur kan vi hjälpas åt för att få fler kvinnor till tech-jobben och vad behövs för att få dem att stanna? Panelen diskuterar vilka problemen egentligen är, vad chefer och andra kan göra, och delar med sig av sina allra bästa tips till dig som jobbar, eller vill jobba, i branschen.

Med i paneldebatten:

Sofia Gyllenhammar, Academic Work: Arbetar som omvärldsbevakare och analytiker på Academic Work där hon bland annat hjälper våra kunder att bli organisationer dit dagens och morgondagens medarbetare söker sig och vill stanna kvar. Sofia är utbildad ekonom, men kunde nog lika gärna blivit programmerare. Som 11-åring byggde hon sin första hemsida, men idag bygger hon mest formler i Excel. Har bott i 5 länder men gång på gång kommit tillbaka hem till Stockholm, borta bra men hemma bäst helt enkelt.


Anette Lovas, Expressen: Anette har arbetat 15 år som UX-designers både som konsult och i linjorganisationer.  Idag är hon chef för 13 UXar på Expressen.  För henne är det viktigt att arbeta i tvärfunktionella grupper inte enbart utifrån kön, utan även etnicitet, kompetens, seniortet etc. För att lyckas med produktutvecklingen krävs det både att man rekryterar utifrån att få in mångfald men även att man arbetar med att skapa en bra kultur med dom rätta värderingarna. Expressens utvecklingsavdelning är värdestyrt, man arbetar dagligen med att  förstärka önskade beteenden samt att medvetet rekrytera utifrån mångfald.    

Elise Lilliehöök, One Agency: Elise har en internationell bakgrund och karriär som nu tillbaka i Sverige är chef över affärsområdena Marknadsföring och Rekrytering på IT-företaget One Agency. One Agency är ett kulturstarkt bolag som på kort tid har blivit Sveriges snabbast växande konsultbolag, de har en jämställd ledningsgrupp, kvinnlig VD och över 35% kvinnliga medarbetare – på höstintroduktionen var exempelvis 11 av 17 nyanställda kvinnor. Elise är även yogainstruktör, brinner för att sätta människan tillbaka på kartan, rekrytering högst upp på agendan och de möjligheter vi har i mötet mellan människa och teknik. Hon tror på värdebaserade beslut och jobbar för ett jämställt och mångfaldigt företagsklimat genom att börja inifrån istället för att sätta plåster på symtom.

Nathalie Wassgren, Cygni: Arbetar som fullstacksutvecklare på Sveriges (och Europas) bästa arbetsgivare – Cygni Började plugga till systemvetare för tio år sedan utan att ha någon som helst aning om vad programmering var. Fyra år, och ett stort programmeringsintresse, senare började hon jobba som systemutvecklare på Cygni där hon sedan dess som konsult fått chans att prova  på en mängd olika branscher och tekniker. Utöver det ritar hon en serie som heter Based on a True Programmer där hon på ett lättsamt och satiriskt sätt beskriver problem hon möts av som kvinnlig programmerare i en mansdominerad bransch.