Fairtale-2

Om TALK:
Så skapar vi mångfald med bilder
/Terese Raymond, Maria Niemi & Stina Gullander, Fairtale

Söndag 29 maj 13.15-13.45, Hörsalen

Vad kommer ni att prata om på Geek Girl Meetup?
Vi kommer att prata om vår idé och blivande startup – en normkreativ bildbyrå, Fairtale, som skapar mångfald med bilder.

 

Vad gör ni när ni inte pratar på GGM?
Startar upp den normkreativa bildbyrån Fairtale tillsammans.
Terese: Frilansar som utbildningsproducent.
Stina: Fotograferar och föreläser inom visuell kommunikation.
Maria: Driver Hyvää Kommunikation.

 

Berätta lite mer om er själva och er bakgrund:
Terese: Jag är en kreativ egenföretagare, pedagog och skribent som gillar att förverkliga bra idéer tillsammans med andra. Bland annat medgrundare till Teacherhack.com och manusförfattare till kortfilmer om läroplanens kunskapskrav (UR). Jag har även skapat metoden ELD som omvandlar erfarenheter till kompetens, skrivit en bok om distansmöten och utvecklar distansutbildningar.
Stina: Utbildad på KY nivå inom fotografi och jobbat med det i snart tio år
Maria: Jag är en kreativ entreprenör, storyteller och normkreativ kommunikationsstrateg som jobbat med media och kommunikation i över tio år. Utbildningsmässigt har jag pluggat alla skolformer, men min enda examen är en kvalificerad yrkesexamen inom TV-regi. Från Kiruna och rötterna i Tornedalen och minoritetsspråket meänkieli. Blev bisexuell som tjugoåring. Hade hybris som barn, men det har blivit bättre med tiden.

 

Särskilt geek-intresse:
Terese: Jag tycker mycket om att orientera, sjunga och att titta på TV-serier.
Maria: Lindy hop, sociala medier och TV-serier (ja, både tablå och streaming, allt från högkvalitativt drama till riktigt unkna dokusåpor). Sen är jag nog också rätt petig vad gäller matlagning, har jag förstått.