Kompis-Sverige

Om TALK:
Ett möte – du har ingen aning om vad som händer sen
/Natassia Fry & Pegah Afsharian, Kompis Sverige

Söndag 29 maj 14.00-14.30, Hörsalen

Vad kommer ni att prata om på Geek Girl Meetup?
Vi kommer prata om hur man som individ kan skapa ett bättre samhälle genom enkla medel, samt hur Kompis Sverige bidrar till ett bättre samhälle och vilka positiva effekter det har haft.

Vad gör ni när ni inte pratar på GGM?
Jobbar på Kompis Sverige

Berätta lite mer om er själva och er bakgrund:
Pegah: Jag är tillsammans med Natassia Fry grundare av Kompis Sverige och arbetar idag som COO. Med två föräldrar som på 80-talet kom till Sverige från Iran blev deras integrationsresa till att känna sig inkluderade i Sverige en del av min uppväxt. Jag har en kandidat i Mänskliga Rättigheter från Lunds Universitet. Jag har studerat Persiska studier på Uppsala Universitet och International Center for Persian Studies i Tehran. Tidigare jobbat på Mattecentrum och som kvalitetssamordnare på boende för ensamkommande flyktingbarn. Jag har varit ideellt engagerad inom olika projekt och verksamheter som rör integration, utrikespolitiska frågor och mänskliga rättigheter.

Natassia: Jag är grundare av Kompis Sverige och arbetar idag som utvecklingschef. Jag startade Kompis Sverige i maj 2013 tillsammans med Pegah Afsharian med en dröm om öppna upp Sverige genom att skapa möten mellan människor. Jag har en Master i internationella relationer från Stockholms Universitet och har som en del av min examen studerat nationalekonomi vid The Chinese University of Hong Kong. Under min studietid arbetade jag ideellt inom Svenska Röda korset med olika projekt inom migration och integration. Efter examen blev jag en del av Ashokas Skandinavienkontor och venture och fellowship programmet, där jag som trainee bidrog till search and selection processen av två nya Skandinaviska fellows.

Särskilt geek-intresse:
Pegah: Dokumentärer
Natassia: Jag började rida i höstas, det är fantastiskt roligt!