Malin Cronqvist

Om TALK:
IT boot camp i Tanzania
/Malin Cronqvist, Help to Help

Lördag 28 maj 13.15-13.45, Hörsalen

 Vad kommer du att prata om på Geek Girl Meetup?
Jag kommer att prata om hur jag för fem år sedan som naiv 22-årig startade ett pyttelitet projekt som har växt till en riktig organisation som idag gör skillnad för väldigt många. Jag kommer också att prata om att det är både enklare och svårare än man tror att göra något gott här i världen, vad kreativitet betyder och varför det är viktigt att vara lite naiv hela livet igenom.

Vad gör du när du inte pratar på GGM?
Leder Help to Help mot nya framgångar och utmaningar

Berätta lite mer om dig själv och din bakgrund:
Jag är 28 år, uppvuxen i Skåne men bor nu i Stockholm när jag inte är i Tanzania. I flera år jobbade jag som skidlärare och med segling på olika ställen i världen. Tills slut började plugga Industriell Ekonomi på KTH vilket är en fantastisk utbildning. Men efter 3 år hoppade av för att bli entreprenör på heltid och hjälpa unga i Tanzania att gå klart sina högskoleutbildningar – lite knäppt kanske man kan tycka! Jag älskar att skapa och att överraskas.

Särskilt geek-intresse:
Smarta mobila innovationer i Afrika – mobila betalningslösningar, vädertjänster, försäkringar, korruptionsrapporteringstjänster – allt som är mobilt och anpassat för vardagen i utvecklingsländer. Ofta enkelt men smart och så viktigt!